Eclectic Klassement

Dit jaar konden spelers van GC De Purmer gedurende het zomerseizoen meespelen in het “De Purmer Eclectic Klassement 2019”.

Inmiddels zijn we aan het eind van het seizoen gekomen en zijn de Eclectic-kaarten van de meeste deelnemers bijna vol. Bij de Slotwedstrijd kan men nog één keer zijn of haar Eclectic-holes proberen te scoren. Je kunt voor de Slotwedstrijd kiezen welke lus je wilt lopen, zodat dat nog mogelijk is.

Mocht je nog holes na afloop van de Slotwedstrijd niet hebben ingevuld, worden deze automatisch ingevuld. We tellen daarvoor Bruto-Par +2. Bijvoorbeeld Hole 1 Rood is een Bruto Par 4, op de Eclectic-kaart wordt er dan een 6 ingevuld, zonder enige handicap-verrekening.

Deelnemers moeten wel bij de prijsuitreiking op de Feestavond, zaterdag 26 oktober 2019, aanwezig zijn om hun prijs te ontvangen. Ben je er niet, gaat de prijs helaas aan je neus voorbij. 

Spelregels Eclectic 2019:

De wedstrijden welke meetellen voor het klassement zijn de Maandbekers en de Zomeravond Competitie (ZAC). Het klassement is een Stableford-klassement met een maximale handicap van 36.

Na het spelen van een wedstrijd geef je het aantal holes dat je mee wilt laten tellen voor jouw Eclectic kaart, door aan de wedstrijdleiding. De Eclectic-kaart bevat alle 36 holes van de lussen rood, wit, blauw en geel.

Bijvoorbeeld:
Een speler slaat tijdens een ZAC op hole 1 geel en hole 3 blauw een birdie (netto of bruto). De speler geeft deze “holes” door aan de wedstrijdleiding voor zijn Eclectic-kaart en deze staan dus genoteerd. Tijdens de Maandbeker slaat deze speler op hole 1 rood en hole 8 wit een birdie (netto of bruto). Ook deze “holes” worden doorgegeven aan de wedstrijdleiding. De speler heeft nu al 4 “holes” van de 36 op zijn Eclectic-kaart staan. Er moeten nu nog 32 holes worden opgegeven vanuit de andere wedstrijden.

Nadat er voor een hole een score is “bewaard”, is deze niet meer te veranderen. Men moet dus verstandig kiezen. Aan het eind van het seizoen moeten alle 36 holes zijn verzameld.

De speler die aan het eind van het seizoen de minste slagen op zijn 36 holes kaart heeft staan is de Eclectic kampioen. Het eindklassement zal bekend worden gemaakt tijdens het slotfeest op zaterdag 26 oktober.

Deelname aan het “De Purmer Eclectic Klassement 2019” bedraagt € 15,- voor het hele seizoen. Er kunnen mooie prijzen worden gewonnen, waaronder de hoofdprijs, een verzorgde golfreis voor 2 personen*, beschikbaar gesteld door Golf On Tour.

Inschrijven kan alleen bij de Wedstrijdcommissie tijdens een Maandbeker of de Zomer Avond Competitie.

Kijk hier voor het actuele klassement.